over hadsund til fuglebjerg

i en regnvåd sommer
spejlede pytter en himmels flugt
jeg ville være en sky i vinden
og lade hvælvingen oplukt

jeg ville være en en vovse
en lille flodhest eller en and
men når jeg så i pytten
spejlede den enesomste mand

alt jeg har og alt jeg er
er børnene derhjemme

jeg tænker at det selskab
jeg aldrig hører inviterer
måske holder en hyggelig sammenkomst
i hadsund eller i fuglebjerg

så i et tog i regnen
hvor diamanter sidder tæt som fjer
gungrer jeg på en rytme
jeg knap nok husker mer

alt jeg har og alt jeg er
er børnene derhjemme

hadsund var mer end stille
og der var ik fler i fuglebjerg
glemte helt hvad jeg ville
dryppende fra frakken for enden af regnbuens skær

en pige tog min våde hånd
og den anden en større dreng
de sagde kom nu farmand
nu følges vi ad hjem

alt jeg har og alt jeg er
er børnene derhjemmefra albummet Engang var vi virkelige aber (2008), er skrevet et af de værste år i mit liv (foreløbig som Homer Simpson ville understrege) – 2005. Dette både fordi jeg skulle opleve at mine to ældste skulle flytte til Grønland med exen og hendes nye mand og jeg få diagnosen lymfekræft. Sangen er rent terapeutisk og skrevet inden diagnosen – og som en af de få er teksten kommet før musikken. Toget hentede og bragte i Tønder, hver 3. weekend, i Fuglebjerg var bonusfaren kommunaldirektør og HADsund beskriver desværre alt for godt den altoverskyggende følelse mellem mig og exen gennem skilsmissen, der strakte sig over 10 ja vel nærmere 15 år! Jeg mener, flytte sine børn længst muligt væk fra en far der vil dem siger vel alt. (Det er nu lykkeligvis forbudt!) Had er virkelig grimt og har det først fået fæste i sjælen er det, ganske som kærlighed, tæt på at være uslukkeligt. Underspillet med en monotoni i Jons simple beat, der underbygger håbløsheden og de evigt forpuppede bad vibes og en bas der driver det hele og viser hvorfor jeg håber at reinkarnere som bassist!