tynde lag

natholdet gir mig rysten
og himlen er fuld af regn
jeg ville gerne tro hende
hendes rum var
fyldt af smertens tegn
jeg købte disse roser
men hun forblev sin egen

mørket af i morgen
slukker lyset af i dag
jeg vil ikke forårsage sorger
vi lever på det tynde lag
der gror disse roser
der er en bøn og en plage

jeg vil gøre det op til dig
på en eller anden led
fordi jeg elsker dig
før nu og du ved
jeg vil ha dig
lige meget
hvordan og hvorledes

disen er på landevejen
ilden er i himlen
skibene er i havn nu
og der er tårer i dine øjne
du har disse roser
og dine sorger er som nøgne

radioen spiller en ballade
vi danser væk i min drøm
jeg holder dig tæt og stærk
dit blod flyder som en strøm
af tusinde roser
for en konge og en dronning

også med på Hvordan og Hvorledes, … og hans løkke (2002), er albummets ældste sang, skrevet i 1988 ved det opretstående Yamaha Grand i Skydebanegade, Kbh. Jeg hørte meget Tom Waits’ debutalbum Closing Time og en vis lighed med Ol’ 55 er ikke helt tilfældig. Teksten igen i det melankolske, denne gang fortællende kædehistorien om elskerinden hvis skæbne det blev at elske én hun ikke kunne få – og dermed forsegle elskerens grumme, lignende skæbne. Ført roligt igennem af Michaels gulvbas og tilsyneladende en sang der rammer ret bredt, versionen her er meget vellykket og hvis det var et sådant projekt et, oplagt valg til 1. single!