vingeslag af sølv

jeg forlod dig i dine drømme
mens du sov så tog jeg mit tøj og gik
jeg efterlod intet andet
end et støvhæng
over dig
et støvhæng gjort af rødt

kører ud af byen i en gammel varevogn
med høns i bur og en anden rodløs vagabond
sidder bare der og ryster og ramler
hen over det sjællandske landskab
over dig
et vindstød gjort af blødt

smil ansigt
genert gemte øjne og månelys
bryllupstøj
bærende det samme navn
varmt favntag
med et lille bundt af unger
over dig
et vingeslag gjort af sølv

står af i en øde stationsby
finder et sted med rafling joints og sprit
jeg har næsten mistet min alting
så hvad der er tilbage er til bedemanden
over dig
et dybt hjertesuk gjort af møl

smil ansigt
genert gemte øjne og månelys
bryllupstøj
bærende det samme navn
varmt favntag
med et lille bundt af unger
over dig
et vingeslag gjort af sølv

en af de ældre sange, fra 1993. Forholdet knagede faktisk før det overhovedet var begyndt, men undfangelsens mirakel bød os at gøre hvad vi magtede. Det holdt hårdt – og kort, og dønningerne har jeg tværet rigeligt i på Over Hadsund til Fuglebjerg, hvorfor jeg i stedet benytter lejligheden til at udtrykke min taknemmelighed over at mit jordiske liv faktisk rummer uendelig og evig kærlighed – til mine tre skønne unger! Jeg er jo  vokset op i janteland og finder det følgelig svært at fremhæve mig selv, men det akustiske guitarspil på denne er fedt og hvad jeg elsker højest – det simple og underspillede, for deri skabes plads til lytterens eget rum.